Shimadzu Nem Tayin Cihazı Nedir ve Fiyatları Nelerdir? - 01

Shimadzu Nem Tayin Cihazı Nedir ve Fiyatları Nelerdir?

İçinde bir terazi ve ısıtıcı bulunduran Shimadzu nem tayin cihazı, temelde numunenin başlangıç ağırlığını ve kurutma işlemi süresince oluşan ağırlık kaybını kısa sürede hesaplayarak maddenin nem oranı ve  kuru madde oranını yüzdelik olarak veren bir laboratuvar cihazıdır.

Shimadzu nem tayin cihazı laboratuvar ortamında tartımı meydana getirilen bir numunenin ilk ve son tartım uygulaması arasındaki kütle farkını kısa sürede bulmuş olduğu için büyük oranda tercih edilmektedir. Tabii ki kullandığınız nem tayin cihazının yeni nesil olması ve işlevinin doğru olması da mühim bir noktadır.

Diğer nem tayin cihazı modellerine ve fiyatlarına göz atmak için buraya tıklayın.

Shimadzu Nem Tayin Cihazı Nasıl Kullanılır?

Shimadzu Nem tayin cihazı kolay kullanımı yardımıyla yaptığınız numune uygulamasında kolaylıkla kullanabilirsiniz. Yapmanız gerekenler;

  • Numune koyma haznesine 2-3 gram numune koyarak çalışmanızın sıcaklığını ve süresini ayarlayın.
  • Cihazın kapağını kapatın ve çalıştırın.
  • Dijital ekrandaki yüzdelik nem ve kuruluk oranı hesaplanması ortalama olarak 25-30 dakika sürmektedir.
  • 25-30 dakika içinde içerideki ısı ve kurutma işlemlerine bağlı olarak verilen değerlerde değişimler olacaktır .
  • Değerler sabitlendikten sonrasında işlem tamamlanır ve dijital ekranda yüzdelik nem ve kuru madde değerlerini gösterir.

İşte Shimadzu nem tayin cihazı bu kadar rahat kullanıma sahiptir ve sizler de laboratuvar ortamında tartım uygulamanızı bu aygıt ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Sahip olduğu tüm bu özelliklerden dolayı pek çok farklı sektörde ve ortamda oldukça yaygın bir biçimde kullanılmakdır.

Shimadzu Nem Tayin Cihazı Nerelerde Kullanılır?

Shimadzu Nem tayin cihazı kullanılan başlıca alanlar;

  • Besin laboratuvarları
  • Kimya laboratuvarları
  • Biyoloji laboratuvarları
  • Sanayi laboratuvarları

şeklinde sıralanabilir. Kolay bir tabirle, tartımı meydana getirilen numunenin ilk ve son tartım arasındaki ağırlık kaybını, nem ve kuru madde olarak gösterilmesi için kullanılır. Nem tayin cihazı ile tartım yaptığınız numune aygıt ile bir kaç işlemden geçirerek aradaki ağırlık kaybını yüzdelik olarak görebilirsiniz. Bu da bir ürünün işlenebilirliğini, ömrünü, standardını çözümlemeye yarar. Bu bağlamda nem oranın doğru şekilde belirlenmesi birden fazla sektörde kaliteli üretimler elde etmek için önemli bir rol oynar.

Oldukça yaygın kullanım ortamlarını, laboratuvar ortamına sahip olan tüm sektörler olarak rahatlıkla niteleyebiliriz. Sahip olduğu tüm özelliklerden dolayı, laboratuvar ortamlarında en yaygın şekilde kullanılan cihazların arasında yer almaktadır.

Shimadzu Nem Tayin Cihazı Özellikleri Nedir?

Shimadzu nem tayin cihazlarında, cihazdan cihaza özellikler değişmektedir. Her ürünün kendine ilişkin özellikleri gelişmiş yanları ya da eksiklikleri bulunmaktadır. Dolayısıyla nem tayini cihazı alırken oldukça iyi bir araştırma hayata geçirmeye itina göstermelisiniz. Standart bir Shimadzu nem tayini cihazının özelliklerinden bahsedecek olursak;

  • Aygıt kapasitesi modele göre ve kullanım alanlarına göre değişmektedir.
  • LCD aydınlatmalı ekran özelliği
  • Süre ayarlı, otomatik ya da manuel bitiş seçeneği
  • Halojen ısıtma teknolojisi
  • Kurutma seçenekleri
  • Ölçüm sonucu seçenekleri

Shimadzu nem tayin cihazının sahip olduğu tüm özellikler bu maddelerle sınırlı kalmamaktadır. Dolayısıyla iyi araştırmak ve data almak bu konuda hayati bir öneme sahiptir.

Shimadzu Nem Tayin Cihazı Tutarları

Shimadzu nem tayin cihazı fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıdaki tabloya göz atabilirsiniz!

Shimadzu Nem Tayin Cihazı Fiyat Listesi Fiyatlar
Shimadzu MOC63U Nem Tayin Cihazı ₺ 5.972,50
MB 27 Nem Tayin Cihazı ₺ 4.138,97
MC 2000 Hububat Nem Tayin Cihazı ₺ 4.013,66

Lab724 ekibi olarak bu yazımızda, “Shimadzu nem tayin cihazı nedir ve nerelerde kullanılır” sorusuna elimizden geldiğince yanıt vermeye çalıştık. Umarız yararlı olmuştur. Daha fazla bilgi almak için Lab724 sitesini inceleyebilirsiniz. Daha fazlası için, takipte kalın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir